Inspiroivat kokoushuoneet takaavat onnistuneen kokouksen

Onnistuneita kokouksia on monenlaisia mutta yhteinen tekijä on usein osallistujien viihtyminen. Inspiroiva ympäristö houkuttelee luovia ajatuksia. Läntiseltä Uudeltamaalta löytyy ihania ympäristöjä kokouksen pitoon, me esittelemme seuraavassa neljä upeaa vaihtoehtoa. Varaisitko sinä tänä syksynä yrityksellesi uuden kokouspaikan?

Olemme valinneet esiteltäväksi neljä upeaa kokoustilaa läntiseltä Uudeltamaalta, kaksi löytyvät Fiskarsin ruukkikylästä, yksi Snappertunasta ja yksi Hangosta. Anna itsellesi aikaa nauttia ihanasta lähiseudusta, yhdistäen samalla yrityksesi kokouspäivään uusia elämyksiä. Joskus kannattaa ehdottomasti panostaa uuteen ajatteluun, jättäen se vanha konttorikalustein sisustettu neliskanttinen kokoushuone varaamatta.

Fantastinen valokuvausstudio Hangossa

Aloitamme vanhasta pyörätehtaasta Hangon Länsisataman kupeesta, kivenheiton päässä Itäsataman kesäisestä vilskeestä. Täältä löytyy valokuvaaja Tomi Parkkosen fantastinen valokuvausstudio. Kattokorkeus on kahdeksan metriä ja sisustus raffia teollisuustyyliä maustettuna vintagekalusteiden ihanalla patinalla. Tila soveltuu mainiosti kokoustilaksi 14-20 henkilön ryhmille, ja tilasta löytyy kaikki tarvittava kokoustekniikka.

Seiniä koristavat valokuvaajan omat teokset, paksut taidekirjat houkuttelevat kadottamaan itsensä hetkeksi, ja vinyylilevykokoelma luo taatusti persoonallisen tunnelman tilaan.

- Tämä tila on erilainen, ja ehkä inspiroivakin. Ajatus saattaa nyrjähtää uusille urille ja irti omasta arjesta, toteaa Tomi Parkkonen.

- Ja itse asiassa, sitä samaa koko Hanko tarjoaa, eli tarjonta jatkuu heti oven ulkopuolella, Parkkonen kuvailee Hangon ympäristön ja luonnon kattausta.

previous arrow
next arrow
Slider

Menestyneelle yritysten brändikuvausta tekevälle valokuvaajan omalta haavelistalta löytyy abstraktien muotojen ja valon kuvaamista. Studiolla näkyykin tekijän vahva persoonallinen kädenjälki.

- Tämä on vanha tehdas, ja myös sisustus on toteutettu sen ehdoilla. Ajatonta, ei modernia, ja tila on muotoutunut vuosien varrella.

Mikä sinua itseäsi puhuttelee tilassa?

- Joka kerta kun tulen ovesta sisälle, tulee itselle sellainen tunne, että kyllä, tämä toimii, Parkkonen naurahtaa.

Studio on noin 80 neliön kokoinen. Pienestä keittiöstä löytyvät astiat takaavat välipalan ja kahvittelun 20 henkilölle. Yhteistyö paikallisen ravintolan Origon kanssa tuo tarvittaessa paikalle toimivan catering tarjoilun.

- Tämä on myös paikka mihin kokoontua, täällä on vietetty kaikkea cocktailtilaisuuksista kirjan julkistamisiin. Tila sopii hyvin yritysten johtoryhmille tai konsulttikoulutuksiin, ja eri kick off-tapahtumiin, Parkkonen toteaa.

Studio Tomi Parkkonen
Satamakatu 2, Hanko
050 511 6449, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.parkkonen.fi

Venevaja meren äärellä Snappertunassa

Kuvittele itsesi kokoustamassa lämminhenkisessä venevajassa, jonka isoista päätyikkunoista avautuu huikea näköala merelle. Iso terassi jatkuu lasiovien ulkopuolella ja valtavassa avotakassa rätisevä tuli lämmittää mukavasti elokuun kuutamon piirtyessä merenpintaan. Tämä tosin ei ole unelma, tämä on varattavissa oleva kokoushuone Snappertunan Calliolassa.

- Suurin osa ihmisistä rakastavat merta ja luontoa, toteaa Maiju Kasanen, joka yhdessä miehensä Kari Kasasen kanssa on pyörittänyt ja kehittänyt perheyrityksen toimintaa Calliolassa vuodesta 1997.

previous arrow
next arrow
Slider

Calliolan nykyisellä paikalla sijaitsi alun perin saaristolaistila ja pariskunta Kasanen on määrätietoisesti, yhdessä tunnetun sisustusarkkitehdin Päivi Bergrothin kanssa, luoneet tyylivarman elegantin mutta rennon kokonaisuuden. Calliolasta löytyy neljä eri kokoista ja tyylistä kokoushuonetta ja majoituspaikkoja tässä luonnonkauniissa ympäristössä meren äärellä on tarjota 90:lle vieraalle.

Mutta palataan laiturilla meren äärellä sijaitsevaan venevajaan. Leveät, karheat seinälaudat ja katon puiset parrut luovat lämpimän ja kotoisan tunnelman. Tilassa yhdistyy merellinen mutta tyylikäs, amerikkalaisen rannikkotalon tunnelma. Venevaja on 90 neliön kokoinen ja kokoustamaan tilaan mahtuu noin 40 henkilöä. Tilan sisustus on muunneltavissa ja kokoustekniikkaa löytyy tarpeiden mukaisesti. Venevajassa on myös pieni keittiö.

- Olemme tuoneet tunnelmallisen valaistuksen katon ja seinien rajaan, sieltä loistaa valo samalla tavalla kuin venevajoissa. Avotakkaan saimme inspiraation Kaliforniasta, tiesin heti takan nähdessäni, että tämä sopisi täydellisesti venevajaan, Kari Kasanen toteaa venevajan ainutlaatuisesta merellisestä tunnelmasta.

Venevajan ulkopuolella on helppo viihtyä ja viettää aikaa kokouksen jälkeen. Täältä löytyy useampi sauna, ja puinen rantalaituri yhdistää eri rakennukset toisiinsa. Laiturilla kynttilänvalossa nautittava paikallisista raaka-aineista valmistettu iltapala kruunaa täydellisesti elokuisen kokouspäivän.

- Venevaja varataan myös usein rapujuhlia ja häitä varten, toteaa Maiju Kasanen upeasta tilasta meren äärellä.

Calliola Kokous- ja tapahtumahotelli
Rågöntie 315, Snappertuna
201 600 888, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.calliola.com

Ruukkikylän helmet

Useammille Fiskarsin ruukkikylän näyttelytilat ja paikallisten taiteilijoiden laaja puotitarjonta ovat jo tuttuja. Tämän lisäksi kylästä löytyy kaksi todellista tilahelmeä, nämä myös kokoustiloiksi taipuvat tilat, Ägräs Distillery Tap Room ja Vaakahuone, ovat varattavissa kokouskäyttöön kesäkauden ulkopuolella.

Tap Room on hieman piilossa sijaitseva uniikki tila, joka löytyy kurkkaamalla Fiskarsin joen varrella sijaitsevan vanhan veitsitehtaan nurkan taakse. Oikeastaan kyseessä on Ägräs Distilleryn maisteluhuone; pelkkä lasiseinä erottaa baarin tislaamon varsinaisista tuotantotiloista.

Tilaan astuessasi havahdut saman tien vahvaan teolliseen ilmeeseen, joka täydentyy paikallisten suunnittelijoiden kalusteilla. Paikallisuus on vahvasti läsnä ja tietoisesti vaalittu, baarissa tarjoillaan vain paikallisten tuottajien juomia ja catering hoituu yhteistyössä ruukin ravintoloiden kanssa.

previous arrow
next arrow
Slider

- Koko sisustus ja kaikki huonekalut ovat paikallisten hienopuuseppien tai muotoilijoiden suunnittelemia; seinällä oleva tapetti on paikallisen taidetapettiyrityksen Featherin mallistoa, pöydät ja meidän ihanat Ägräs- baarstoolit ovat puuseppä Heikki Askan suunnittelemia, lisäksi löytyy mm. Nikari ja Poiat- tuoleja, yrittäjä Susanna Kankare esittelee tilaa.

Huoneen vahvin piirre on valtava kattokorkeus, ja huikean persoonallinen, aivan uniikin baaritiski. Vastakkaisen seinän teollinen tunnelma vahvistuu taidetapetteja valmistavan Feathrin luomuksella.

- Koko baarirakenteen idea lähti siitä, että haluttiin säilyttää nämä keltaiset, teollisuutta henkivät portaat. Rakennuksesta löytyneestä vanhasta raudansulatusuunista suunnittelimme baaritiskin, ja sen kaikki rakenteet. Kaikki metalliset osat ovat peräisin siitä, ja nuo kiemurat ovat siis raudansulatusuunin lämpövastuksia, Susanna Kankare kertoo baaritiskistä, joka syntyi yhteistyöstä Entisöinti Rinteen kanssa.

Kesäisin Tap Room on avoinna päivittäin, mutta elokuun lopusta ainoastaan tilauksesta. Silloin tilaa on mahdollista vuokrata kokouksia ja yritysten omia tilaisuuksia varten. Parhaiten tila soveltuu alle 25 henkilölle ja tila on helposti muokattavissa eri tarkoituksiin.

- Meidän suosituin tuotteemme on parin tunnin kokous, lounas ja sen jälkeen opastettu tasting-kierros panimossa ja tislaamossa. Mutta vuokraamme myös pelkää tilaa, joko pariksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi, toteaa Susanna Kankare.

Katso myös video Ägräs Tap Roomista!

Ägräs Distillery Tap Room
Peltorivi 7, Fiskars
045 1132015, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.agrasdistillery.com

Vaakahuone on ajattelun keidas

Keskellä Fiskarsin ruukkikylää sijaitseva punainen talo on varsinainen helmi. Talo on yksityinen koti mutta kesäkauden ulkopuolella tämä unelma on vuokrattavissa kokouskäyttöön tai yöpymisiä varten. Talon vahvasti persoonallisessa leimassa yhdistyvät nykyisten ja aiempien omistajien visiot, tuloksena fantastisen inspiroiva ja lämmin keidas; ympäristö on kuin tehty rennon luovalle ajattelulle.

Punainen 300 neliön kokoinen talo sijaitsee Puimalan vieressä, ja kuten nimi kertoo, Vaakahuone on aikoinaan ollut viljan punnituspaikka. Talo on nykyisin modernisoitu yhdistäen teollisen tyylin ja käytännönläheisen maaseudun perinteet maustettuna ripauksella itämaisuutta.

- Kuvailisin tyyliä alkeelliseksi modernismiksi. Työ ja luonto yhdistyvät talon teolliseen käyttöhistoriaan, kuvailee Michael Franck, joka seitsemän vuotta sitten osti talon yhdessä Nina Pulkkiksen kanssa tekstiilitaitelija Soili Arhalta.

previous arrow
next arrow
Slider

Soili Arhan kädenjälki näkyy edelleen monissa aiemmin tehdyissä muutostöissä, mm. kaunis kylpyhuoneen lattia ja eteistilan kaarevat seinät ovat hänen käsialaansa. Uudet omistajat ovat jatkaneet muutostöitä omien tarpeiden mukaisesti, ja talon sisustuksessa näkyy vahvoja vaikutteita Michael Franckin elämästä Lähi-Idässä.

Talossa on kolme ja puoli kerrosta. Keskikerroksen molemmissa päissä sijaitsevista valtavista lasiovista valo tulvii avoimeen keittiöön ja ruokasalin. Itämaiset matot ja kynttilänjalat yhdistettynä rustiikkiin raakalautaseinään tekee tilasta lämpimän ja viihtyisän. Kirjasto, joka sijaitsee välitasolla, on kuin tehty mukavia suunnittelutuokioita varten. Välitasolle nouseva puurappu on hauska yllätys, ja sama leikkimielisyys näkyy talon monissa yksityiskohdissa.

Talosta löytyy keittiö ja asiat 20 henkilölle.

Fiskarsin Vaakahuone
Fiskars
050 4416714, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
@Fiskarsinvaakahuone

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Janica Söderlund, MR Media

Oletko huomannut, että Läntiseltä Uudeltamaalta löytyy kolme täysin ainutlaatuista elokuvateatteria? Kino Olympia Hangoss...

Hangon huikea valo on kautta aikojen inspiroinut lukuisia valokuvaajia ja taiteilijoita. Kaupungista löytyy useita valokuvaaj...

MR Media on viimeisen kahden vuoden aikana suunnitellut ja kehittänyt Place2Go -markkinointialustan. Alusta tulee toimimaan t...

Jollain tavalla se on jopa hieman maaginen. Ulkosaariston syksy, meren äärellä on hyvin pidetty salaisuus. Väreiltään mu...