Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 650

Syksyn loisto meren äärellä

Jollain tavalla se on jopa hieman maaginen. Ulkosaariston syksy, meren äärellä on hyvin pidetty salaisuus. Väreiltään murrettu ja tumma; myrskyävä meri, villasukat ja lämmittävä tuli takassa. Hyvinvointia ja nautintoa.

Pakkaa reppusi ja suuntaa meren äärelle. Nauti aurinkoisista syyspäivistä, korkeasta taivaan sinisestä sekä rapsakasta ilmasta. Syksyn loistoa parhaimmillaan ovat auringon matalat säteet, iättömyyden tunne ja suolainen merilevä tuoksu. Nämä Hankoniemen luontokohteet sinun tulee ehdottomasti kokea.

Tulliniemen luontopolku on klassikko

Vierailu Suomen mantereen eteläisimmässä kärjessä on yksikertaisesti must. Meren ympäröimänä koet loputtoman horisontin ja sisimmästäsi kasvaa voimakas tunne siitä, että mikä tahansa on saavutettavissasi. Tulliniemen luontopolku on voimaannuttava sielulle. 6,7 km pituinen luontopolku sijaitsee luonnonkauniilla luonnonsuojelualueella ja ulkosaaristolle ominainen luonto on saavutettavissa jalan.

Furunäs ja Trollberget

Rannan hiekka on hohtavan valkoista ja pieni ranta tuntuu melkein kätketyltä salaisuudelta. Tämä pikkuhelmi sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Hankoniemen pohjoispuolella. Heti rannan vieressä sijaitsevalta Trollbergetiltä avautuu huikea näkymä meren yli Bromarviin asti, idän suunnassa on laavu sekä tulipaikka. Luontopolku kiertää myös vehreällä Långbodauddenin niemellä, jossa mm. suojeltu pähkinäpensaslehto.

Högholmenin luontopolku

Högholmenin luontopolku Tvärminnessä tarjoaa huikean näköalan Suomenlahdelle sekä usein myös merikotkien ylväitä lentonäytöksiä. Luontopolku on lyhyt, vain noin 1km pituinen, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Asiapitoiset infokyltit tarjoilevat mielenkiintoista tietoa luonnon erityispiireistä tiiviissä muodossa.

Tulliniemen eteläranta

Tulliniemen eteläranta on täydellinen! Tämä ranta on tehty pitkille rentouttaville kävelyille ja aavaa horisonttia rakastaville. Kävely rannan kippuraisten tuulentuivertamien bonsai-mäntyjen katveessa on unohtumaton kokemus. Pitkältä hiekkarannalta löytyy loputtomasti erivärisiä ja muodoltaan vaihtelevia simpukoita ja kiviä- täällä on helppo unohtaa arki ja koko muu maailma.

TEXT: Ilse Klockars, Place2Go / BILDER: Johanna Sandin

Oletko huomannut, että Läntiseltä Uudeltamaalta löytyy kolme täysin ainutlaatuista elokuvateatteria? Kino Olympia Hangoss...

Hangon huikea valo on kautta aikojen inspiroinut lukuisia valokuvaajia ja taiteilijoita. Kaupungista löytyy useita valokuvaaj...

MR Media on viimeisen kahden vuoden aikana suunnitellut ja kehittänyt Place2Go -markkinointialustan. Alusta tulee toimimaan t...

Nyt on aika kierrättää ja antaa käytetyille tavaroille uusi elämä. Second hand tuotteiden ostaminen on trendikkäämpä...