Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 650

Valokuvaajien huikea Hanko

Hangon huikea valo on kautta aikojen inspiroinut lukuisia valokuvaajia ja taiteilijoita. Kaupungista löytyy useita valokuvaajia, ja monelle harrastuksesta on tullut työ, ainakin osa-aikainen sellainen. Olemme tavanneet muutaman kaupungissa toimivan valokuvaajan, ja tarjoamme seuraavassa heidän vinkkejään sinulle, joka ehkä haluat toteuttaa unelmasi ja tehdä valokuvauksesta ammatti.

fotograferna lundqvist portraitPeter Lundqvist
fotograferna baarman portraitLinda Baarman
fotograferna sandin portraitJohanna Sandin
Peter Lundqvist

Peter Lundqvist, osa-aikainen valokuvaaja Hangosta. Valokuvaa Nikonilla, ja pitää kaikesta kauniista, erityisesti aikaisten aamujen ja myöhäisten iltojen valosta.

Miten sinä löysit valokuvauksen?

- Uskon, että geenit ovat vaikuttaneet tähän. Isoäitini maalasi tauluja, ja itse olen aina esimerkiksi pitänyt piirtämisestä. Minulla on siis aina ollut taiteellisia taipumuksia. Ostin ensimmäisen kunnollisen järjestelmäkameran 20-vuotiaana, ja sen jälkeen olen valokuvannut. Valokuvaus on minulle taidetta.

Mikä sinua inspiroi valokuvaajana?

- Tärkeintä on valo. Minulle oikean valon löytäminen on keskeinen asia. Minua kiehtovat myös kohtaamani mielenkiintoiset kasvot ihmisvilinässä. Mutta valitettavasti todella monta minulle mielenkiintoista muotokuvaa jää ottamatta.

- Voidaan sanoa, että valokuvauksen kautta olen oppinut näkemään maailman täysin uusin silmin.

Mikä sinun erikoisosaamisesi on, eli mistä sinut tunnetaan?

- Ehkä valon dynamiikan ja värin ymmärtäminen. Olen tehnyt haastavia kuvaustöitä helsinkiläiselle yritykselle, joka toteuttaa valaistusjärjestelmiä. Yritys on ollut minulle uskollinen asiakas, vaikka Helsingistä löytyy monta osaavaa valokuvaajaa.

- Toinen erikoisosaaminen on ehkä monipuolisuus. Kuvaan kaikkea yötaivaalla näkyvistä galakseista muotokuviin ja hääkuviin.

Miten kuvailisit Hankoa valokuvauskaupunkina?

- Ihana valo.

Valokuva-alalla toimimisen hyviä ja huonoja puolia Hangossa?

- Parasta on viidakkorummun toimivuus. Täällä ei välttämättä tarvitse mainostaa saadakseen asiakkaita.

- Huonointa on ehkä luovien vaihtoehtoja rajallisuus. Isossa kaupungissa on rutkasti enemmän vaihtoehtoja kuten studiotiloja, malleja, kollegoita ja niin edelleen.

Parhaat vinkkisi alasta kiinnostuneille?

- Aloita pienimuotoisesti ja löydä oma juttusi.
- Muista huomioida koko palveluketju tarjouspyynnöstä laskun lähettämiseen.

Katso lisää kuvia Peter Lundqvistilta

Lundqvist 02
Lundqvist 04
Lundqvist 01
Lundqvist 03
Linda Baarman

Kuvallista kerrontaa viiden vuoden ajan Linda Marie Fotossa. Innostunut ja luova sekä kuvin että sanoin. Minua houkuttelee pehmeä valo, vapaat sielut, hyvä ruoka, hetki tähtitaivaan alla ja loppukesän illat. Uskon aurinkoon, kuuhun ja totuuteen. Valokuvaan aina antaumuksella, lämmöllä ja sydämellä.

Miten sinä löysit valokuvauksen?

- Olen aina valokuvannut, piirtänyt ja maalannut. Tällä hetkellä nämä kaikki yhdistyvät valokuvauksessa.

Mikä sinua inspiroi valokuvaajana?

- Minua inspiroi iltojen pehmeä valo ja metsä, avoin katse ja rohkea sydän, fine art ja vanhat rakennukset.

Mikä sinun erikoisosaamisesi on, eli mistä sinut tunnetaan?

- Ihmiset. Kaiken muotoiset ja väriset.

Miten kuvailisit Hankoa valokuvauskaupunkina?

- Ainutlaatuinen valossa kylpevä pieni kaupunki täynnä mahdollisuuksia. Mahdollisuuksia tarjolla löydettäväksi edessämme ja nurkan takana.

Valokuva-alalla toimimisen hyviä ja huonoja puolia Hangossa?

- Parasta on viidakkorumpu sekä se, että uusien verkostojen luominen ja yhteistyökumppaneiden löytäminen on helppoa.
- Huono puoli on taloudellinen haastavuus. Pienessä kaupungissa on vaikeaa elää ympärivuotisesti pelkästä valokuvauksesta.

Parhaat vinkkisi alasta kiinnostuneille?

- Usko itseesi, tee yhteistyötä ja ole positiivinen.

Katso lisää kuvia Linda Baarmanilta

Baarman 02
Baarman 01
Baarman 03
Baarman 04
Baarman 05
Baarman 07
Baarman 08
Baarman 06
Johanna Sandin, luontokuvaaja

Viihdyn erityisen hyvin harmaassa säässä ja myrskyävän meren äärellä. Harmaudessa luonnon harmoniset värit ovat nautinto silmälle.

Miten sinä löysit valokuvauksen?

- Viihdyn luonnossa, ja erityisesti rantakallioilla. Se on oikeastaan aina ollut niin. Rentoudun liikkuessani luonnossa; rannoilla, rantakallioilla, metsässä tai tuntureilla. Se on minulle tapa päästä irti arjen kiireestä ja hektisyydestä. Valokuvaus tuo rentoutumiseen toisen ulottuvuuden. Se pysäyttää minut täysin, keskityn hetkeen ja nautin. Jos lisäksi onnistun taltioimaan merimaiseman, se on iso bonus.

Mikä sinua inspiroi valokuvaajana?

- Meri on minun inspiraationi. Ja taivaan uhkaavat pilvet. Harmauden värit. Hetket ennen tai jälkeen sateen. Kova tuuli. Isot aallot. Repivä ja raastava keli. Sää, joka saa minut tuntemaan olevani elossa.

Mikä sinun erikoisosaamisesi on, eli mistä sinut tunnetaan?

- Meri ei pelkästään ole minun inspiraationi, se on myös minun aiheeni. Kuvaan mieluiten merimaisemia enemmän tai vähemmän karkeassa säässä. Luonnollisesti se ei aina tarkoita myrskyä. Myös rauhallinen meri erikoisissa valo-olosuhteissa saattaa tarttua kamerani kennoille.

Miten kuvailisit Hankoa valokuvauskaupunkina?

- Minulle Hanko on optimaalinen paikka asua. Niemi, joka kurkottaa merelle. Tuuli ja aallot jollain puolella niemeä. Valinta on sinun. Usein horisontissa on lisäksi upeita pilviä. Ja valo. Hangon valo on fantastinen. Mitä muuta merikuvaaja voisi toivoa?

Valokuva-alalla toimimisen hyviä ja huonoja puolia Hangossa?

- Hanko on pieni ja täällä on paljon valokuvaajia. Se on sekä hyvä että huono asia. Markkinat kuvamyynnille eivät ole kovinkaan isot. Mutta valokuvaamisen ollessa todella suosittua, kursseilla on kohtuullinen kysyntä. Pidän sekä Fotoskolan että Fotoakademin- koulutuksia Hangö Sommarunin puitteissa. Fotoskolan on peruskurssi kaikille niille, jotka haluavat edetä auto-tilasta ja oppia itse kehittämän kuvia. Fotoakademin puolestaan tarjoaa kehitystä kokeneimmille kuvaajille. Tänä vuonna järjestämme loppuunmyydyn Fotoakademin-koulutuksen ja ensi vuonna on Fotoskolanin vuoro. Pidän myös koulutuksia pienemmille ryhmille tai yksittäisille henkilöille, vaikkapa maisemakuvauksen eri teemojen ympärillä.

Parhaat vinkkisi alasta kiinnostuneille?

- Anna mennä. Avoimin mielin. Ole joustava, mutta määrätietoinen. Onnea matkaan!

Katso lisää kuvia Johanna Sandinilta

Sandin 02
Sandin 03
Sandin 01
Sandin 04
Sandin 05

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Peter Lundqvist, Linda Baarman, Johanna Sandin

Oletko huomannut, että Läntiseltä Uudeltamaalta löytyy kolme täysin ainutlaatuista elokuvateatteria? Kino Olympia Hangoss...

MR Media on viimeisen kahden vuoden aikana suunnitellut ja kehittänyt Place2Go -markkinointialustan. Alusta tulee toimimaan t...

Jollain tavalla se on jopa hieman maaginen. Ulkosaariston syksy, meren äärellä on hyvin pidetty salaisuus. Väreiltään mu...

Nyt on aika kierrättää ja antaa käytetyille tavaroille uusi elämä. Second hand tuotteiden ostaminen on trendikkäämpä...