Vauvahierontaa ja aikuisten stressinlievitystä

- Premium: Artikkeli
Stressi, pelko ja kiukku asettuvat helposti koko kehoon. Sekä aikuisilla että lapsilla. Tuloksena voi olla kipuja ja särkyä. Tunnevyöhyketerapeutti Malin Grönholm haluaa auttaa vastasyntyneitä ja koululaisia, sekä stressistä kärsiviä aikuisia voimaan paremmin omassa kehossaan.
Yhteistyössä Zonterapi Little Step
Malin Grönholm on koulutettu tunnevyöhyketerapeutti ja hänen vastaanottonsa Zonterapi Little Step sijaitsee torin laidalla Hangossa. Vastaanotolla hoidetaan luonnollisesti kaikenikäisiä mutta erityisen mielellään Malin nostaa esille raskausajan hoitoja sekä vauvahierontaa, koska näistä vaihtoehdoista aika harva on tietoinen.
Mitä vyöhyketerapia on?
- Vyöhyketerapia on luontainen hoitomuoto, jolla vahvistetaan kehon omaa sisäistä tapaa korjata epätasapainoa elimistössä.
- Vyöhyketerapiassa käsittelemme kehon eri refleksipisteitä. Kaikilla kehon elimillä ja osilla on heijastealue; sydäntä, keuhkoja ja ruuansulatusta voidaan hoitaa käsittelemällä käsiä, jalkoja ja korvia. Hoito tapahtuu näiden refleksipisteiden kautta, ja on usein hyvin tehokasta. .
Mitä hoidon aikana tapahtuu?
- Minä käsittelen koko kehoa, hoito muistuttaa hierontaa, mutta on huomattavasti lempeämpää. Hieronnassa työstetään lihaksia ja minä keskityn ihokosketukseen. Luen merkkejä iholta ja avaan löytämiäni tukoksia. Ulosmenotiet sijaitsevat korvissa, käsissä ja jaloissa, ja näiden avaaminen on aina tärkeää hoidon aikana.
Mihin vyöhyketerapia auttaa?
- Nykymaailmassa olemme niin stressaantuneita, että suurin osa tekemistä hoidoistani ovat rentoutusta ja stressinlievitystä, ja vyöhyketerapialla saadaan hyviä tuloksia aikaiseksi.
- Mutta käsittelen myös ongelmia laidasta laitaan; niskaongelmia, migreeniä ja muita kiputiloja sekä selkä- ja polvivaivoja. Vyöhyketerapialla on mahdollista hoitaa kaikenlaisia ongelmia.
Mitä raskaushieronta on?
- Raskaushieronnassa yhdistän kevyen hieronnan vyöhyketerapian. Rentouttavan vaikutuksen lisäksi voin hoitaa ongelmia, kuten liitoskipuja tai pahoinvointia. Hoito vauhdittaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta, ja auttaa myös esimerkiksi raskauden loppupuolella yleistä käsien puutumista. Vyöhyketerapian avulla on myös mahdollista kääntää perätilassa oleva sikiö.
- Hoito on rentouttavaa ja miellyttävää, tarpeellista raskaana olevalle. On todella uuvuttavaa olla raskaana, ja hoidon aikana pääsee hetkeksi rentoutumaan.
Voiko synnytyksen käynnistää vyöhyketerapian avulla?
- Sanon yleensä asiakkailleni, että en voi pakottaa vauvaa syntymään, se on mahdotonta vyöhyketerapian avulla, siihen tarvitaan lääkkeitä. Voin auttaa synnytyksen aktivoimisessa, mutta ainoastaan silloin kun vauva ja äiti ovat valmiita synnytykseen, aikaisintaan kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa.
- Itse en pidä synnytyksen käynnistämisestä lääkkeiden avulla. Vyöhyketerapian avulla synnytys käynnistyy luonnollisesti kehon valmistautuessa itse tulevaan.
Mitä vauvahieronta on?
- Vauvahieronnassa yhdistetään hierontaa vyöhyketerapeuttiseen hoitoon. Vauvahierontaa voidaan käyttää apuna eri vaivoihin kuten koliikkiin, ummetukseen, refluksivaivaan, itkuisuuteen, univaikeuksiin ja kehon jännitystiloihin.
- Synnytys on aina stressaavaa lapselle, se voi jopa olla traumaattista. Hankalien synnytysten ja eri vaivojen välillä on usein yhteys. Vagushermo, joka kulkee niskaa pitkin jakautuen edelleen kaikkiin tärkeisiin elimiin kuten suolistoon, on usein vahvasti rasittunut raskauden loppuaikana ja saattaa joutua puristuksiin synnytyksessä. Tämä voi johtaa eri vatsavaivoihin, ja hyvä esimerkki vagushermon jumista, on lapsen haluttomuus kääntää päätään molempiin suuntiin. Tämä on korjattavissa vyöhyketerapian avulla.
Miten usein vauvahieronnassa tulisi käydä?
- On todella tärkeää ymmärtää, että kyseessä on hoitosarja. Vauvalle minimihoitomäärä on kolme kertaa. Kolmesta viiteen hoitokertaan on tavallisin määrä, joskus saatetaan tarvita jopa seitsemän hoitokertaa.
Onko vyöhykerapia mielestäsi ongelmanratkaisua vai ennaltaehkäisevää hoitoa?
- Toki on aina parempi aloittaa vyöhyketerapia ennaltaehkäisevässä mielessä, silloin ehkä vältytään tulevilta ongelmilta. Mutta kun ongelma on olemassa, hoidamme kipua ja pyrimme helpottamaan tilannetta.
- Ihmisten tietoisuus omasta terveydestään kasvaa koko ajan ja monet tulevat nauttimaan ja rentoutumaan. Jos varsinaista ongelmakohtaa ei ole, teen rentouttavan hoidon vyöhyketerapeuttisen kaavan mukaisesti.
Mikä on ollut itsellesi suurin oivallus vyöhyketerapian parissa?
- Tunnevyöhyketerapeuttinen koulutukseni mukaan tunteet ovat kaiken A ja O. Käsittelemättömät tunteet johtavat kehossa kipuun, särkyyn ja sairauksiin.
- Itselleni suurin oivallus on se, miten uskomattoman tukkiutuneita kehomme ovat. Itse en edes ymmärtänyt miten paljon asioita kannoin mukanani. Jos emme käsittele kokemaamme, saattavat ne jäävät tukoksiksi kehoihimme, ja lopulta reagoimme esimerkiksi säryn kautta.
TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Janica Söderlund, MR Media
Zonterapi Little Step
- Malin Grönholm, koulutettu tunnevyöhyketerapeutti
- Vastaanotto Ratakatu 3, sisäänkäynti Nycanderinkadulta
- Yhteys: Puh. 040 778 1284, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
- - Zonterapi Little Step
- Hoitohinnat: 30-50 €