Talven kuumin glögivinkki: Kokeile rohkeasti uutta!

Premium: Tarina

Maistuisiko talvisessa viimassa jokin lämmittävä herkku? Ylellisesti lämmittävä piparkakkukaakao tai ehkä virkistävän raikas appelsiiniglögi? Talvikauden aikana Cafferie laajentaa kuumien juomien valikoimaa, listalta löytyy huikeat kaksitoista eri glögivaihtoehtoa. Kokeile rohkeasti jotain uutta tänä talvena!

Yhteistyössä Cafferie

Höyryävän kuuma juoma maistuu aina talven kylmyydessä. Hangossa ja Tammisaaressa toimiva Cafferie tunnetaan entuudestaan korkealaatuisesta kahvi- ja teevalikoimastaan. Talvikauden aikana valikoima laajentuu vielä tuntuvasti, glögilista sisältää kaksitoista eri nimikettä, joista neljä ovat alkoholittomia.

- Perustana on tavallinen glögi, jota olemme luovasti muokanneet. Vaihtoehtoja ei sisäänostovaiheessa löydy erityisen monia, kertoo osakas Josefin Fjäder, Cafferien glögilistan luomisprosessista.

- Meidän alkoholittomasta Lumipeite-glögistä on tullut varsinainen hitti. Se sisältää kanelilla maustettua mehuglögiä ja kanelisiirappia. Glögi viimeistellään kermavaahdolla ja kanelimausteella. Se on todella maistuva, Josefin vakuuttaa.

Glögeissä käytetään klassisia lämpimiä glögimausteita yhdistettynä tuoreisiin hedelmiin. Lisukkeena sekä makusiirappia että eri alkoholijuomia vaihtuvina yhdistelminä. Glögeistä suosituin on kuitenkin edelleen Blossa, toisena perinteinen mehuglögi ennen kolmatta sijaa pitävää vaaleaa ja pirteää appelsiiniglögiä.

- Vaaleaan glögiin lisätään kanelia, appelsiinilikööriä sekä tuoretta appelsiinia. Se on raikas ja helppo juoda, selkeästi yksi meidän suosikeistamme, Josefin paljastaa.

Nykyajan trendi on hyvältä maistuva glögi. Alkoholi ei saa olla liian dominoiva, maun pitää ennen kaikkea olla nautittava.

- Glögi ei yksinkertaisesti saa olla liian voimakasta, sen on oltava maistuvaa. Toki viluisen kävelyn jälkeen kaipaa hieman potkua lämmikkeeksi, mutta ei liikaa, Josefin toteaa.

Mustikka on vuoden marjaglögi

Kuluttajat ovat nykyisin tottuneet siihen, että glögi voi olla paljon muuta kuin perinteisesti maistettua viiniä tai mehua. Kausittain vaihtuvat maut ovat olleet trendi jo pitkään, ja myös tänä vuonna Josefin kehottaa kokeilemaan jotakin uutta.

- Maista rohkeasti jotain uutta. Me myymme sekä kahvia että teetä rakkaudella. Kerromme mielellämme eri vaihtoehdoista asiakkaillemme. Ja usein asiakas todellakin uskaltautuu kokeilemaan jotakin uutta.

Mikä on tämän vuoden uutuus?

- Tämän vuoden uutuus on mustikkaglögi. Mielestäni on kiva vaihdella marjaglögiä, aiempina vuosina meillä on ollut raparperia, puolukkaa ja mustaviinimarjaa, ja tänä vuonna vuorossa on mustikka, Josefin kertoo.

Cafferien listalta löytyy myös kylmä glögicocktail, joka on valmistettu marjakuohuviinistä lisänä Blossa-glögiä, jäätä sekä tuoretta appelsiinia.

- Jos sinua paleltaa, se ei ehkä ole kaikkein paras vaihtoehto, mutta maku itsessään on virheetön, sanoo Josefin.

Mikä sinun suosikkiglögisi on?

- Minun henkilökohtainen suosikkini on luumuglögi. Se on mehuglögi, joka sisältää Unicum- luumulikööriä, joka sopii fantastisen hyvin glögiin, vakuuttaa Josefin Fjäder.

Dumle- vai piparpkakkukaakao?

Höyryävän kuuma kaakao on sekä pienien että isompien suosikkijuoma, ja klassikko erityisesti laskettelumäessä. Mutta nyt kannattaa suunnata viikonloppukävely Cafferien suuntaan maistamaan kaikkia herkullisia vaihtoehtoja; täältä löytyy piparkakkukaakaota, Dumle-kaakaota, minttukaakaota, cookiekaakaota sekä valkosuklaakaakaota.

- Kuumaa kaakaota löytyy sekä isoille että pienille. Suursuosikki on ilman muuta Dumle-kaakao, kaikki lapset rakastavat sitä. Se viimeistellään suolaisella kinuskiströsselillä, Josefin kertoo.

Joulun aikaan piparkakkukaakao kuuluu myös suosikkeihin. Kuuma kaakao sisältäen piparkakun makuista makusiirappia viimeistellään kermavaahdolla ja piparkakkukoristein.

- Todella herkullista! huokaa Josefin Fjäder.

Cafferie myy myös irtokahvia ja teetä, ja jouluksi löytyy erityistä jouluteetä, makuvaihtoehtoina mm. piparkakku, glögi tai joulutoffee.

- Tämän vuoden joulukahvi Johan & Nyströmiltä on keskitumma paahdettu papu ja se sopii hyvin jouluruuan jälkeen. Maku on pyöreä ja täyteläinen, toteaa Josefin Fjäder.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVA: Janica Söderlund, MR Media

Onko valintasi klassinen parranajo veitsellä, trendikkäästi muotoiltu parta tai klassinen hiustenleikkaus? Maailmanlaajuine...

Viime aikoina monet pankit ja vakuutusyhtiöt ovat sulkeneet toimipisteitä ja rajoittaneet aukioloaikoja. Myyntijohtaja Ghita...

Tammisaaressa sijaitseva Oy BN Autohuolto Ab on vakiintunut huoltokorjaamo, joka merkkihuoltaa Volkswagen, Volkswagen hyötyau...

Kuntosaliharjoittelun aloittamiseen et tarvitse isoja lihaksia etkä tiukkoja trikoita. Kadotettu harjoitteluinto saattaa ohja...