Luonnollisen kauneuden hyvänolonhoitola

Premium: Tarina

Kaipaatko omaa hemmotteluhetkeä arjessa? Haluaisitko oppia käyttämään luonnon marjoja ja hedelmiä omassa kauneudenhoidossasi, samalla vähentäen kehosi kemikaalikuormaa? Kuusenjuuren ekohoitola on pieni keidas, ihmisen hyvänolonhoitola kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen.

Yhteistyössä Ekohoitola Kuusenjuuri

Ekohoitola Kuusenjuuri sijaitsee järeän, aidosti historiaa henkivän Helkamatalon toisessa kerroksessa Hangon satamien kupeessa. Astuessasi hoitolan ovesta toisenlainen pehmeä maailma avautuu; lempeä valo ja aisteja rauhoittava tunnelma johdattelee sinua rentoutumaan. Ekokosmetologi, hieroja ja vyöhyketerapeutti Outi Granroth on aiemmin toiminut Hangon Vuorikadulla, mutta on nyt luonut vastaanotostaan aidon kehon ja mielen rentoutumispaikan.

- Minulla käy paljon käy asiakkaita ihan rentoutumisen takia, ja siihen tämä sijainti on täydellinen. Asiakas, joka on varannut ajan, saa täysin oman rauhansa.

Outi Granroth on pitkän linjan ihmisen hoivaaja, ja Kuusenjuuri-hoitolassa hän yhdistää osaamistaan monelta eri alalta toimivaksi kokonaisuudeksi. Jokaiseen kasvohoitoon liittyy aina elementtejä hieronnasta tai vyöhyketerapiasta.

- Koen löytäneeni kokonaisvaltaisuuteen ja asiakaslähtöisyyteen perustuvan oman näköisen kokonaisuuden. Esimerkiksi kasvohoitojen aikana, aineiden vaikuttaessa, käytän ajan asiakkaan luona. Kaikkiin hoitoihin tulee hieman hieronta tai vyöhyketerapiaa, kokonaisvaltaisuus tulee sitä kautta. Eli vaikka kyseessä on ihonhoito, se aina myös hyvänolonhoito, Outi toteaa.

Outin kokonaisvaltainen kiinnostus ihmisen hyvinvointiin laajeni nopeasti hieronnasta vyöhyketerapian, ja kosmetologiksi kouluttautunut Outi kiinnostui jo varhain kauneudenhoidosta luonnonkosmetiikalla, jossa ei ole haitallisia kemikaaleja.

- Hieronnan kautta huomasin, että monilla ihmisillä on vatsavaivaa, stressiä ja väsymystä. Aloin miettiä miksi ihmisellä, jolla on alaselkä kipeä, on usein myös vatsavaivoja?

- Halusin tehdä enemmän, ja vyöhyketerapia on ollut minulle iso avartava kokemus. Ihmisessä on paljon muutakin kuin se ulkoinen puoli, joka näkyy. Itsekin yllätyn jatkuvasti siitä, miten keho itse tietää mikä on vialla, Outi toteaa.

previous arrow
next arrow
Slider

Trendikäs ja herkullinen luonnonkosmetiikka

Ekologinen kosmetiikka on nykyisin yhä useamman kuluttajan ensisijainen valinta. Ihmisiin kohdistuu päivittäin valtava määrä kemiallisia aineita ruoan, kosmetiikan ja siivous-aineiden kautta. Moni haluaa vähentää kehoonsa kohdistuvaa kemikaalikuorma.

- Eri ihmisillä on eri motiiveja. Joillekin ympäristö on se ykkösjuttu, toisille se on oma kemikaalikuorma, eli tietoisuus siitä, mitä omaan kehoonsa haluaa laittaa, Outi toteaa.

Kuusenjuuren hoidoissa suomalaiset kasvit ovat luonnonkosmetiikan perusta, ja listalta löytyy mansikkaa, mustikkaöljyä, vadelman siemeniä, yrttejä ja useita muita kasvien vaikuttavia ainesosia.

- Paljon tuotteissa on sellaista mitä voi syödä, kuten marjoja, hedelmiä, kasveja ja yrttejä. Esimerkiksi pakastekuivattuja kokonaisia mansikoita jauhettuina. Tuotteisiin laitetaan isot määrät marjoja, ei yksi mustikka riitä, Outi kertoo.

Hoidoissa käytettävä ihonhoitosarja tulee Hangon lähialueelta. Kirkkonummella toimiva Anumati Naturals on kehittänyt ihonhoitosarjan hoitolakäyttöön. Tuotesarja sisältää Suomessa kasvatettuja kasveja, joista suuri osa on luomua tai villinä kasvanutta. Raaka-aineista ainoastaan eksoottiset kasvit ja hedelmät tulevat ulkomailta.

- Anumati Naturalsin tuotteet perustuvat fytoterapiaan eli kasvilääkintään ja tuotekehitystyössä on käytetty myös kansan kasviperinteeseen pohjaavaa tietoa. Valitessani sopivaa tuotesarjaa ajattelin asiaa tietysti ihmisen kautta, mutta toki myös ympäristö on tärkeä asia. Osa raaka-aineista tulee tietysti ulkomailta mutta valmistus tapahtuu Suomessa, eikä pitkiä kuljetuksia tarvita, Outi toteaa.

- Tavallisessa kosmetiikassa on usein voidepohja ja siihen lisätään vaikuttavat aineet, mutta luonnoskosmetiikan voidepohja tehdään kasviöljyistä ja kukkavesistä, ja hoitava jo itsessään, Outi selvittää eroja.

previous arrow
next arrow
Slider

Onko ekokosmetologi ihan oikea kosmetologi?

Outin valmistuessa kosmetologiksi kymmen vuotta sitten, hoitolakäyttöön soveltuvaa ekokosmetiikkaa oli vaikea löytää. Viime vuosina tietoisuus joidenkin kemikaalien negatiivista vaikutuksista on kasvanut, kuten myös laajempi ekologinen tietoisuus. Kuusenjuuri on tällä hetkellä ainoa ekokosmetiikkaa tarjoava hoitola Hangossa.

- Ekokosmetologilla on sama peruskoulutus kuin tavallisella kosmetologilla. Suomen Ekokosmetologit- yhdistyksen jäsenet käyttävät hoidoissa ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sekä sitoutuvat muutenkin ekologisiin ja vastuullisiin periaatteisiin, Outi selventää.

- Hoidoissa en itse käytä muita laitteita paitsi höyrytystä. Teen hoidot käsin, ja koko kasvohoidon koko ajan olen lähellä asiakasta, Outi painottaa.

Erilaisten ekokasvohoitojen lisäksi Kuusenjuuri tarjoaa vartalohoitoja ja esimerkiksi selän ihonhoitoa suomalaisella valkoturpeella. Klassista hierontaa, aromahierontaa sekä vyöhyketerapiaa on luonnollisesti saatavilla myös ilman kauneudenhoitoja.

Erityinen detox-energy kasvohoito on erittäin suosittu asiakkaiden keskuudessa. Hoito aloitetaan jalkakylvyllä ja intialaisella päähieronnalla, ja se sisältää kaksi erilaista naamiota, puhdistavan ja ravitsevan. Hoito on suunniteltu erityisesti tukkoiselle, väsyneelle, stressaantuneelle ja kirkastusta kaipaavalle iholle.

- Paljon minulle tulee positiivista palautetta, siitä miten kokonaisvaltaisia ja monipuolisia hoidot ovat. Erään asiakkaan aktiivisuusrannekkeen mukaan hän oli nukkunut 1,5 tuntia, eli koko hoidon ajan, Outi naurahtaa.

Lisää infoa: Outi Granroth puh. 044 339 5090 / ​Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Janica Söderlund, MR Media

Onko valintasi klassinen parranajo veitsellä, trendikkäästi muotoiltu parta tai klassinen hiustenleikkaus? Maailmanlaajuine...

Maistuisiko talvisessa viimassa jokin lämmittävä herkku? Ylellisesti lämmittävä piparkakkukaakao tai ehkä virkistävän...

Viime aikoina monet pankit ja vakuutusyhtiöt ovat sulkeneet toimipisteitä ja rajoittaneet aukioloaikoja. Myyntijohtaja Ghita...

Tammisaaressa sijaitseva Oy BN Autohuolto Ab on vakiintunut huoltokorjaamo, joka merkkihuoltaa Volkswagen, Volkswagen hyötyau...